Het tussendooertje

Het tussendoortje

De kinderen eten in de voormiddag een stuk fruit of een boterham. De kleuters eten dit op voordat de speeltijd begint (in de kleutereetzaal).

In de namiddag mogen de kinderen een gezonde koek eten, een stuk fruit of een boterham.

De verpakkingen van koeken blijven thuis, we raden een koekendoosje aan.

We drinken enkel water op school in hervulbare flessen/bekers. Deze kunnen op school bijgevuld worden.

's Middags blijven eten op school

De kinderen kunnen tijdens de middagpauze (van 11.55 uur tot 13.00 uur) blijven eten op school.
De kleuters eten van 11.55 – 12.15 uur in de kleutereetzaal.
De kinderen van het lager eten met mooi weer buiten, met slecht weer eten ze in de kleutereetzaal.

In de winter en met slecht weer zal het eetmoment worden opgesplitst in drie groepen. De eerste groep zijn de kleuters (11.55 – 12.15), nadien het eerste, het tweede en het zesde leerjaar (12.15 – 12.30). Het derde, vierde en vijfde leerjaar eet als derde groep (12.30 – 12.45).

Er wordt enkel water gedronken in meegebrachte hervulbare flessen of drinkbekers. Op school kunnen deze ook bijgevuld worden.
Graag de naam van je kind op het koekendoosje, de boterhammendoos en het hervulbare flesje of beker.

Tutti Frutti

Oog voor lekkers (Tutti frutti)

Al enkele jaren werken we op school met Oog voor Lekkers (het vroegere Tutti Frutti).
Via dit project willen we leerlingen motiveren om van fruit en groenten een dagelijkse gewoonte te maken.

Iedere woensdag wordt er fruit of groente aangeleverd. Als er op woensdag een vrije dag is, zal het fruit op dinsdag geleverd worden (zie activiteitenkalender voor de afwijkende data).
Enkele schilouders zorgen ervoor dat het fruit gewassen en geschild wordt.

De andere dagen vragen we om een stuk fruit/groente mee te geven als tussendoortje tijdens de voormiddagspeeltijd.

Verjaardagen op school

Indien uw kind verjaart, mag het de klasgenootjes trakteren; maar laat deze traktatie zeer bescheiden zijn! Op het klassikale oudercontact van september bespreekt de leerkracht een traktatievoorstel voor dat schooljaar.

Op school uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes uitdelen, is zeer pijnlijk voor de niet-genodigden. Doe het daarom op een andere plaats.

Verjaardagstraktatie

22 Nov 2018: 12:00AM