Nieuws voor het peuterklasje (PEU)

Structuurkaarten helpen ouders de dag indelen

Veel ouders vangen in deze coronacrisis thuis de kinderen op. Dat is wennen. “Structuur brengt rust voor kind en ouder,” adviseert onderwijsondersteuner Wendy Peerlings. Structuurkaarten helpen daarbij.

Info structuurkaarten

Probleem ontvangen berichten Gimme

Beste ouders,

Ik verneem dat sommigen van jullie de berichten op gimme niet ontvangen.
Indien dit het geval is moeten jullie zo snel mogelijk een mailtje sturen naar de directie.
We zorgen er dan voor dat alles in orde komt.

Contacteer Carine Goossens (directeur)

Corona virus

Beste ouders,

Vanaf maandag 16/03 is de school enkel open voor kinderen van ouders die GEEN opvang kunnen voorzien en enkel aangewezen zijn op de grootouders.
Dit contact willen we vermijden.

Mag ik jullie uitdrukkelijk vragen om GEEN zieke kinderen naar school te sturen. Dit voor de veiligheid van de andere kinderen en de leerkrachten. Als je kind ziek wordt op school dan contacteren we de ouders en zetten we je kind ondertussen in een apart lokaal.

Ik heb vernomen dat een aantal ouders initiatieven genomen hebben om op een creatieve manier een oplossing te zoeken voor de opvang van hun kind(eren). Zo zijn er ouders die een beurtrol opgesteld hebben. Ik wil jullie bedanken voor deze inzet om er samen voor te zorgen dat we de coronadreiging zo goed mogelijk onder controle kunnen houden.

We annuleren alle activiteiten uit onze kalender tot aan de paasvakantie.
Via Gimme zullen er regelmatig updates volgen om jullie op de hoogte te houden van eventuele wijzigingen.

Op maandag 16 maart vergaderen we met het team om opdrachten te voorzien voor de kinderen thuis en op school.
Deze opdrachten zullen hetzelfde zijn voor de kinderen die thuis blijven of op school zijn.
Dit wordt via Gimme gecommuniceerd in de loop van de dag.

Indien er vragen zijn kunnen jullie bij ons terecht via het contactformulier of telefonisch tijdens de werkuren op 011/42.48.80.

De inschrijvingen voor de nieuwe peuters (schooljaar 2020 – 2021) zijn uitgesteld tot na de paasvakantie.

Contacteer Carine Goossens (directeur)

CLB zet in op online ondersteuning van leerlingen en ouders tijdens de coronacrisis

Ondanks de opschorting van de lessen, blijft elk Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) gegarandeerd bereikbaar, maar er is meer: CLBch@t, het anonieme chatonthaal van de CLB-sector, wordt versterkt. Hiermee zet het CLB in op het ondersteunen van leerlingen en ouders. Vorige week nam het aantal gesprekken over corona op de chat exponentieel toe.

Naast vragen die verband houden met het coronavirus, blijft CLBch@t ook vragen beantwoorden rond allerlei andere thema's. Alle vragen over het welbevinden & de gezondheid van leerlingen zijn welkom, alsook vragen over de onderwijsloopbaan en het leren & studeren. Daarom werd besloten om alvast deze week de chatpermanentie met 40% uit te breiden. Tijdens de openingsuren zullen telkens 6 tot 7 chatmedewerkers beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden.

Leerlingen en ouders kunnen op clbchat.be terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 17-21u en op woensdag van 14-21u. Soms is er een wachtrij, maar in vergelijking met andere organisatoren van chathulp valt dit erg goed mee. De site is geschikt voor mobiel, tablet en pc.

Omleiding vanaf 2 december 2019 wegens wegenis- en rioleringswerken Genenbosstraat

Wegenwerken

Vanaf maandag 2 december 2019 zal het gemeentebestuur Lummen in samenwerking met Fluvius, wegenis- en rioleringswerken uitvoeren in de Genenbosstraat. Doel is om de afvoer van het afvalwater van de inwoners aan te sluiten op het rioleringsnet. De einddatum is voorzien rond juni 2020.
Er zijn verschillende omleidingen voorzien. Meer info vind je op de website van Lummen

Info wegenwerken

Openklasavond nieuwe peuters

peuterklasje

Net voor ieder instapmoment nodigen we de ouders van de peuters uit om samen met hun kindje kennis te komen maken met de juf en met elkaar.
Hieronder de data van deze openklasavonden:

• 30 januari
  • 20 februari
  • 2 april
  • 14 mei

Schoolfeest

Het schoolfeest vindt dit schooljaar plaats op 16 mei.

29 Mrt 2020
Familiedag met ontbijt en wandelzoektocht
02 Apr 2020
Openklasavond nieuwe peuters